Evropski volonterski servis

Evropski volonterski servis (European Voluntary Service, EVS) jedan je od segmenata programa Mladi u akciji (Youth in action) Evropske komisije, kome je u cilju da omogući mladim osobama (od 18 do 30 godina) da volontiraju u drugoj zemlji tokom određenog vremenskog perioda (obično između 2 i 12 meseci).

Ovaj program osim što koristi lokalnim zajednicama, čini i da volonteri steknu nova znanja, veštine, nauče novi jezik i upoznaju nove kulture radeći na projektima iz oblasti kao što su: zaštita životne sredine, umetnost, kultura, aktivnosti sa decom, sportske aktivnosti i slično.

EVS volonteru/ki obezbeđuje smeštaj (stan i hranu), osiguranje i džeparac . Sve obuke volontera su besplatne, a putni troškovi i eventualni troškovi vize u potpunosti refundirani.

Volonter ima pravo da učestvuje samo jednom u EVS-u.

Zainteresovani kandidati detaljnije informacije mogu pogledati u EVS vodiču, i takođe se mogu informisati o akreditovanim EVS organizacijama kako bi saznali kakve su njihove potrebe za angažovanjem volontera i šta njihova ponuda obuhvata.

2 komentara na članak Evropski volonterski servis

1. Pingback: Radionica za pisanje CV-a i motivacionog pisma za Evropski volonterski servis | ¿Qué pasa?

2. Pingback: Volontiranje u Lisabonu | ¿Qué pasa?