Postanite deo tima

Naša misija je da do studenata hispanistike dođu značajne informacije vezane za studije, stipendije, volontiranja, kulturna dešavanja i mogućnosti za stručno i lično usavršavanje. Verujemo da ćemo na taj način pomoći da mladi hispanisti postanu svesniji značaja aktivnosti i vanfakultetskih obaveza. Sa druge strane, kroz svakodnevni rad se i mi sami unapređujemo, razmenjujemo znanja i iskustva i stalno učimo nešto novo vezano za hispanski svet i studije. Rad u platformi, takođe, donosi i timski rad i nova prijateljstva.

Ukoliko deliš naše vrednosti, podstičemo te da se prijaviš na dvomesečni probni rad u našoj platformi. Prethodno iskustvo nije potrebno, jedino se očekuje da ćeš moći da izdvojiš oko 7 sati nedeljno. Tražimo motivisane, odgovorne i komunikativne studente bilo kog nivoa studija.

Budući da se većina naših aktivnosti odvija putem interneta, nije važno gde se nalaziš dokle god imaš pristup internetu.

Po isteku dva meseca, dobićeš potvrdu Društva hispanista i priliku da postaneš stalni član našeg tima, ukoliko se dobro pokažeš.

Poziv je stalno otvoren, a motivaciono pismo možete poslati na quepasa@drustvohispanista.rs. Odgovorićemo na sve prijave u najkraćem mogućem roku.

Napomene:

• Formalni uslov je i članstvo u Društvu hispanista, informacije o učlanjenju možeš pronaći na ovoj stranici.
  • Rad u platformi ¿Qué pasa?, kao i u Društvu hispanista uopšte, isključivo je volonterski.

Pitanja i odgovori

1. U čemu je razlika između ovog konkursa i dvomesečnih praksi koje ste do sada organizovali?

Kad i do sada, organizujemo dva ciklusa praksi godišnje (na jesen i na proleće). Primetili smo, međutim, da mnogim studentima ne odgovaraju ti termini zbog obaveza na Fakultetu. Zbog toga smo odlučili da ćemo trajno otvoriti poziv za nove članove. Osnovna razlika je u tome što se za praksu može prijaviti ograničen broj studenata koji prolazi kroz različite radionice (pisanje članaka, korišćenje WordPress-a i sl.) dok to sa ovim modelom nije slučaj. Međutim, kada se budu održavale prakse, moći ćeš da prisustvuješ tim radionicama prvom prilikom.

1. Ukoliko sam se prijavio/prijavila preko stalnog konkursa, da li mogu da učestvujem i na praksi?

Nema potrebe za time jer ćeš po završetku probnog perioda dobiti potvrdu od Društva hispanista o svom radu i priliku da se pridružiš timu kao stalni član.

Ukoliko imaš još neka dodatna pitanja, ne ustručavaj se da nas pitaš na quepasa@drustvohispanista.rs.