O nama

Platformu ¿Qué pasa? napravili su studentkinje i studenti hispanistike u okviru projekta „Hispanizacija.rs“ kulturno-informativne sekcije Društva hispanista.

Smatramo da je ova platforma neophodna kako bi se rešio problem neinformisanosti studenata, olakšalo studiranje i podstakao lični i profesionalni razvoj.

Studentkinje i studenti se mogu na platformi obavestiti o kulturnim dešavanjima u Beogradu sa posebnim akcentom na događaje hispanske i luzitanske kulture, zanimljivim delima hispanske književnosti, kinematografije i muzike. Putem platforme su dostupne informacije o mogućnostima za dobijanje domaćih i inostranih stipendija, o konkurisanju zastudentske razmene, o volontiranju i volonterskim kampovima, kao i praksama. Na kraju, studentima su pružene informacije o pravilima i obavezama studiranja, kao i podrška pri rešavanju problema na Filološkom fakultetu.

Nakon što smo uočili sve probleme sa kojima se suočavamo kao studenti hispanistike, došli smo do idejnog rešenja za ime ove platforme u duhu španskog jezika:

¡Pregunta – Pitaj!

¡Aprende – Saznaj!

¡Supérate – Unapređuj se!

¡Actúa – Delaj!

Platforma ¿Qué pasa? je podeljena na tri sfere: fakultet, kultura i studentski život.

Kako bismo mogli da se unapređujemo, šaljite nam svoje ideje, predloge, primedbe i pitanja klikom na polje sugestije sa leve strane ili mejlom na quepasa@drustvohispanista.rs

Trenutni članovi tima ¿Qué pasa? su: Marija Radalj i Ana Mijatović

Nekadašnji članovi tima su: Nevena Blagojević, Maja Čubranović, Marina Đurić, Sanja Đurić, Jelisaveta Đurković, Maja Galović, Dragana Jovanovski, Irina Miloradović, Anđelka Milovanović, Mia Mujović, Irina Owelle, Ljiljana Rađenović, Nina Stamenković, Marija Trajković, Dunja Brankov i Jovana Vujović, Jovana Milovanović, Jovana Divac, Danica Marković, Lana Čubrić, Mihailo Stevanović i Aleksandar Arsenijević, Ema Kesić, Aleksandra Icić i drugi.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način učestvovali u izradi platforme.

Posebno se zahvaljujemo:

• Izabeli Beljić, sekretarki Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta.
  • Milanu Mujoviću na pomoći u veb-dizajnu sajta.
  • Jovani Banjanac na kreativnom doprinosu u izradi logoa.

3 komentara na članak O nama

1. Jelena

Postovani,
    interesuje me sta Vase udruzenje nudi studentima koji ne studiraju hispanistiku, ali vole spanski i latino kulturu, a studiraju turizam.
    Pozdrav

1. ¿Qué pasa? Autor članka

Draga Jelena,

Naš sajt je napravljen radi informisanja studenata hispanistike i svih onih koji vole španski jezik i hispano kulturu. Osim što informišemo o dešavanjima na fakultetu, takođe informišemo o kulturnim dešavanjima koja se tiču država hispanskog govornog područja. Uskoro će sektor kulture aktivnije početi da radi na tim obaveštenjima (izložbe, tribine, festivali, žurke i sl.). Što se ostalih sadržaja tiče, više informacija možete pronaći na sajtu Društva hispanista , pogotovo u sektoru koji se tiče časopisa Refleho i Pozorišta. Takođe možete pratiti našu stranicu na Fejsbuku gde redovno obaveštavamo o svim aktivnostima Društva. Do sada nismo imali veliko interesovanje kad su studenti drugih oblasti u pitanju, ali ako se taj broj poveća sigurno će se nešto uraditi i tim povodom.
      Pozdrav,
      Tim ¿Qué Pasa?

2. Emilija

Koji nivo znanja portugalskog jezika je potreban za učešće na konkursu za stipendiju za master u Portugalu?

Unapred hvala!