O nama

Platformu ¿Qué pasa? napravili su studentkinje i studenti hispanistike u okviru projekta „Hispanizacija.rs“ kulturno-informativne sekcije Društva hispanista.

Smatramo da je ova platforma neophodna kako bi se rešio problem neinformisanosti studenata, olakšalo studiranje i podstakao li?ni i profesionalni razvoj.

Studentkinje i studenti se mogu na platformi obavestiti o kulturnim dešavanjima u Beogradu sa posebnim akcentom na doga?aje hispanske i luzitanske kulture, zanimljivim delima hispanske književnosti, kinematografije i muzike. Putem platforme su dostupne informacije o mogu?nostima za dobijanje doma?ih i inostranih stipendija, o konkurisanju zastudentske razmene, o volontiranju i volonterskim kampovima, kao i praksama. Na kraju, studentima su pružene informacije o pravilima i obavezama studiranja, kao i podrška pri rešavanju problema na Filološkom fakultetu.

Nakon što smo uo?ili sve probleme sa kojima se suo?avamo kao studenti hispanistike, došli smo do idejnog rešenja za ime ove platforme u duhu španskog jezika:

¡Pregunta – Pitaj!

¡Aprende – Saznaj!

¡Supérate – Unapre?uj se!

¡Actúa – Delaj!

Platforma ¿Qué pasa? je podeljena na tri sfere: fakultet, kultura i studentski život.

Kako bismo mogli da se unapre?ujemo, šaljite nam svoje ideje, predloge, primedbe i pitanja klikom na polje sugestije sa leve strane ili mejlom na quepasa@drustvohispanista.rs

Trenutni ?lanovi tima ¿Qué pasa? su: Marija Radalj i Ana Mijatovi?

Nekadašnji ?lanovi tima su: Nevena Blagojevi?, Maja ?ubranovi?, Marina ?uri?, Sanja ?uri?, Jelisaveta ?urkovi?, Maja Galovi?, Dragana Jovanovski, Irina Miloradovi?, An?elka Milovanovi?, Mia Mujovi?, Irina Owelle, Ljiljana Ra?enovi?, Nina Stamenkovi?, Marija Trajkovi?, Dunja Brankov i Jovana Vujovi?, Jovana Milovanovi?, Jovana Divac, Danica Markovi?, Lana ?ubri?, Mihailo Stevanovi? i Aleksandar Arsenijevi?, Ema Kesi?, Aleksandra Ici? i drugi.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji na?in u?estvovali u izradi platforme.

Posebno se zahvaljujemo:

• Izabeli Belji?, sekretarki Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta.
  • Milanu Mujovi?u na pomo?i u veb-dizajnu sajta.
  • Jovani Banjanac na kreativnom doprinosu u izradi logoa.

3 komentara na članak O nama

1. Jelena

Postovani,
    interesuje me sta Vase udruzenje nudi studentima koji ne studiraju hispanistiku, ali vole spanski i latino kulturu, a studiraju turizam.
    Pozdrav

1. ¿Qué pasa? Autor članka

Draga Jelena,

Naš sajt je napravljen radi informisanja studenata hispanistike i svih onih koji vole španski jezik i hispano kulturu. Osim što informišemo o dešavanjima na fakultetu, takođe informišemo o kulturnim dešavanjima koja se tiču država hispanskog govornog područja. Uskoro će sektor kulture aktivnije početi da radi na tim obaveštenjima (izložbe, tribine, festivali, žurke i sl.). Što se ostalih sadržaja tiče, više informacija možete pronaći na sajtu Društva hispanista , pogotovo u sektoru koji se tiče časopisa Refleho i Pozorišta. Takođe možete pratiti našu stranicu na Fejsbuku gde redovno obaveštavamo o svim aktivnostima Društva. Do sada nismo imali veliko interesovanje kad su studenti drugih oblasti u pitanju, ali ako se taj broj poveća sigurno će se nešto uraditi i tim povodom.
      Pozdrav,
      Tim ¿Qué Pasa?

2. Emilija

Koji nivo znanja portugalskog jezika je potreban za učešće na konkursu za stipendiju za master u Portugalu?

Unapred hvala!