Institut Servantes

Institut Servantes (Instituto Cervantes) za Srbiju se nalazi u Beogradu, u Čika Ljubinoj ulici br. 19, u blizini Trga Republike. Bavi se organizacijom DELE ispita (Diploma španskog kao stranog jezika) kao i izdavanjem sertifikata i zvaničnih diploma za polaznike kurseva, zatim organizacijom raznih kurseva španskog jezika (čak i virtuelnih)  i kursa usavršavanja profesora španskog jezika. Često stimulišu i kulturne aktivnosti poput koncerata, izložbi, pozorišnih i plesnih predstava i filmskih projekcija, a na raspolaganju je i korišćenje biblioteke „Hose Jero“. Za učlanjenje u biblioteku potrebno je samo popuniti formular i platiti godišnju članarinu. Moguće je gledati špansku televiziju, slušati muziku, a na raspolaganju je i čitaonica. Uz to postoje i kompjuteri sa pristupom internetu namenjeni istraživanju i izučavanju španske i hispanoameričke kulture gde možete i odštampati potreban materijal u skladu sa cenom jedne štampane strane. Vikendom Servantes nudi časove tanga, flamenka i salse.

Biblioteka „Hose Jero“ – korisne informacije

Internet katalog – korisne informacije

Sve informacije o samom Institutu, krsevima i kulturnim dešavanjima koje organizuju možete pronaći na njihovoj internet prezentaciji i fejsbuk stranici.