Studentski parlament

Studentski parlament je organ Filološkog fakulteta preko kojeg studenti ostvaruju svoja prava i štite svoje interese.

U praksi to znači da ukoliko imate bilo kakav problem ili nedoumicu u vezi sa studentskim servisom, profesorima ili drugim zaposlenima Fakulteta, za pomoć se obraćate Parlamentu, tj. predstavniku svoje studijske grupe. Predstavnici studenata hispanistike su Dunja Brankov i Zdravko Damljanović. Ukoliko nemate svog predstavnika, možete poslati mejl na zvaničnu adresu Parlamenta.

Nadležnosti Studentskog parlamenta su da:

• bira i razrešava predstavnike studenata u organima Fakulteta (Nastavno-naučno veće i Savet Fakulteta);
  • predlaže Savetu kandidata za studenta prodekana;
  • učestvuje u samoevaluaciji Fakulteta;
  • obavlja aktivnosti koje se odnose na osiguranje i ocenu kvaliteta nastave, reformu studijskih programa, analizu i ocenu efikasnosti studija, utvrđivanje broja ESPB, definisanje kriterijuma za ocenjivanje aktivnosti i znanja studenata u nastavnom procesu;
  • unapređuje studentski standard;
  • razvija mobilnost studenata;
  • pokreće inicijative za donošenje ili promenu propisa od interesa za studente,
  • pokreće inicijative za donošenje ili izmenu odluka drugih organa Fakulteta koje se odnose na položaj studenata u nastavnom procesu i upravljanju Fakultetom.

Rad Studentskog parlamenta bliže je određen Pravilnikom o radu Studentskog parlamenta koji je dostupan studentima u kancelariji Parlamenta (podrum nove zgrade, levo od stepenica).

Student prodekan je Milica Mojsilović. Predsednik Studentskog parlamenta je Lazar Grušanović. Potpredsednik Studentskog parlamenta je Ognjen Petrović. Sekretar Studentskog parlamenta je Jelena Vidović.

Pogledajte spisak svih članova Studentskog parlamenta

Na sajtu Filološkog fakulteta možete pročitati i Pravilnik o radu Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Studentski parlament organizuje ili na neki drugi način učestvuje u raznim aktivnostima kao što su:

• Sajam knjiga,
  • Sajam obrazovanja,
  • Dan otvorenih vrata,
  • Humanitarne akcije,
  • Studentske prakse.

Na kraju studija, članovi Studentskog parlamenta dobijaju dodatne ESPB bodove. Međutim, tim bodovima nije moguće zameniti neki izborni predmet već se oni vode kao vannastavne aktivnosti. Kao član Studentskog parlamenta, potrebno je izdvojiti do 7 sati rada nedeljno.

Članovi Parlamenta se sastaju svakog meseca. Ti sastanci su javni i studenti im mogu prisustvovati ukoliko se prethodno najave.

Možete ih kontaktirati preko njihove mejl adrese, zvaničnog fejsbuk profila ili preko njihovih ličnih mejlova.

Kako se postaje član Parlamenta?