Dekanat

Dekan rukovodi radom Fakulteta kao njegov rukovodilac i organ poslovođenja. U trenutnom mandatu dekan je prof. dr Aleksandra Vraneš. Možete je kontaktirati mejlom ili preko Studentskog parlamenta.

Fakultet ima tri prodekana i studenta prodekana.

Prodekan za nastavu nadležan je za sva pitanja u vezi sa studijskim programima/profilima, kao i pojedinačnim predmetima. S obzirom na to da na Filološkom fakultetu postoji veliki broj profila, prodekanu za nastavu se treba obratiti tek nakon što se pitali predmetnog nastavnika i sekretara katedre. Prodekan za nastavu trenutno je prof. dr Ljiljana Bajić. Radi sa studentima ponedeljkom 09.30-11.00 časova. Možete je kontaktirati i mejlom.

Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju je zadužen za studentske razmene. On potpisuje sva dokumenta koja su u vezi sa razmenama, uključujući i Ugovor o učenju (Learning Agreement). Slično kao i sa prodekanom za nastavu, prvo bi trebalo da sva pitanja u vezi sa mobilnošću uputite sekretaru ili upravniku katedre jer će vam oni pomoći sa odabirom predmeta i priznavanjem ispita. Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju u ovom mandatu je prof. dr Zoran Paunović. Radi sa studentima sredom 12-14 časova.

Prodekan za finansije je prof. dr Ljiljana Marković. Možete je kontaktirati putem mejla.

Prostorije dekanata se nalazi se na prvom spratu stare zgrade (Studentski trg 3), od ulaza uz leve stepenice, pa desno.

Studenta prodekana na predlog Studentskog parlamenta, bira Savet većinom glasova ukupnog broja članova. Student prodekan je trenutno Stefan Mutić. Možete mu se obratiti mejlom.