Virtuelni savetnik

Poseban deo sajta Centra za razvoj karijere je skup resursa pod nazivom v-savetnik. Reč je o korisnim tekstovima na teme poput pisanja radne biografije, motivacionog pisma i sl. Tekstovi su podeljeni u četiri kategorije:

  1. Saznajte više o sebi – ovaj odeljak je usmeren na razvijanje karijere tokom studija. Tu možete pronaći alatke za što podrobnije i realnije planiranje karijere, informacije o veštinama koje su potrebne za zaposlenje kao i o načinima na koje ih možete steći ili poboljšati.
  2. Saznajte više o tržištu rada – ovaj odeljak je posvećen različitim vrstama zaposlenja, načinima na koje možete doći do radnog iskustva tokom studija, kao i načinima za kreativno traženje posla.
  3. Konkurisanje za posao/praksu – ovo je odeljak koji će sigurno biti od koristi svim studentima i diplomcima bez izuzetka. Sadrži informacije o pisanju radne biografije, motivacionog, odnosno propratnog pisma, zatim o razgovoru za posao i na kraju o testovima u procesu selekcije.
  4. Studiranje u inostranstvu – posebno ističemo ovaj odeljak jer predstavlja odličan resurs u procesu traženja i apliciranja za stipendije u inostranstvu.