Kako se postaje član?

Član u ovoj zajednici postaje se veoma jednostavno. Potrebno je samo otvoriti i popuniti profil na stranici www.couchsurfing.org.

U zavisnosti od svojih mogućnosti, da li imate „kauč“ ili ne ili možete samo da idete na piće i razgledanje grada sa gostima, birate opciju Yes / Maybe / Not now - Drink or Coffee.

Postavljanjem slika i davanjem informacija o sebi, pomoći ćete budućem domaćinu ili gostima da vas bolje upoznaju pre nego što vam pošalju zahtev ili da razmotre vaš zahtev.

Profil se popunjava unošenjem podataka o vašoj profesiju, hobijima, mestima u kojima ste bili i u kojima biste voleli da posetite. Neophodno je opisati vaš smeštaj, kako bi budući gost imao što više informacija. Dajete informacije da li će se soba deliti sa još nekim, da li je dozvoljeno pušenje u vašem domu, imate li kućnog ljubimca, da li ima ram za invalidska kolica, u kom delu grada se nalazite i kako se do vas stiže. Naravno, na vama je šta ćete podeliti sa drugima, ali imajte na umu da je preporučljivo kontaktirati ljude sa što više informacija na profilu.