Događaji u okviru Specijalnog izdanja Međunarodne letnje škole

Ovogodišnji specijalni gost je cenjeni kubanski filozof Raul Fornet-Betankur, tvorac ideje o interkulturalnom dijalogu iz perspektive latinoameričke filozofije.

Nakon prvog izdanja Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, nastavljamo da negujemo filozofsku nit projekta i celokupno specijalno izdanje Škole u 2018. godini posvećujemo filozofiji interkulturalnosti, smatrajući da je to još jedan u nizu obaveznih pojmova o kojima moramo mnogo češće da razgovaramo, posebno sa mladima.
Tokom ova tri dana predstavićemo kakve odgovore na ovu temu nudi Latinska Amerika.

Preuzmite celokupan program Specijalnog izdanja Međunarodne letnje škole: PROGRAM – Specijalno izdanje Letnje škole

Gospodinu Fornet Betankuru će se pridružiti i učesnici: Dejan Mihailović (filozof i redovni profesor-istraživač na Tehnološkom fakultetu u Montereju), Nemanja Džuverović (vanredni profesor na Studijama mira na Katedri za međunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu), Iva Čukić (istraživačica i osnivačica kolektiva Ministarstvo prostora), a prisutni će imati prilike da se uključe u diskusiju.

Generalni sponzor projekta je Jungle tribe agencija, a predavanja se sprovode uz podršku Instituta Servantes i u saradnji sa Institutom za evropske studije.

Celokupan program je otvoren za javnost i ulaz je besplatan! Za predavanja koja su na španskom jeziku obezbeđen je prevod na srpski jezik.