Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs počinje 7. maja!

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs održava se ove godine od 7. do 14. maja. Na ovogodišnjem festivalu biće prikazani najbolji međunarodni i domaći filmovi, uključujući veliki broj svetskih i evropskih premijera.

Izdvajamo vam filmove koji su na španskom jeziku, a svakako vam predlažemo da pogledate više projekcija, pošto je kvalitet filmova zagarantovan! Celokupan program pogledajte ovde.

Filmovi:

HABANEROS, Julien Temple

Koristeći arhivski materijal, animaciju, fragmente filmova i intervjue sa žiteljima Havane, svedocima i stručnjacima, film se osvrće na ključne trenutke moderne istorije grada, od ukidanja ropstva krajem XIX veka do špansko-američkog rata i od diktature generala Batiste do revolucije Fidela Kastra. Film završava pitanjem šta budućnost donosi. Mnogi lokalni stanovnici Havane ohrabreni su Obaminim popuštanjem sankcija, ali još uvek ostaje mnogo neizvesnosti.

Vreme i mesto projekcije: 8. maj u 21:30h, Muzej Jugoslovenske kinoteke

DONKEYOTE, Chico Pereira

Manolo živi jednostavan život na jugu Španije. Ima dve ljubavi: svoje životinje, posebno magarca Gorriona (Vrabac) i lutanje prirodom. Uprkos savetu lekara, odlučuje da krene na još jedno, poslednje putovanje – treking kroz brutalnu američku 2.200 milja dugu ’Stazu suza’. Ali ne bez svog magarca.