Dugoročno volontiranje u Malagi (EVS)

      Нема коментара на Dugoročno volontiranje u Malagi (EVS)

Fondacija  Alonso Kihajno (Alonso Quijano)  u potrazi je za dva volontera za program u Španiji koji počinje u septembru 2018. godine i traje do avgusta 2019. godine. Prijave za konkurs  otvorene  su do 16. marta 2018. godine.

Šta je EVS?

Evropski volonterski servis (European Voluntary Service, EVS) jedan je od segmenata programa Mladi u akciji (Youth in action) Evropske komisije, kome je u cilju da omogući mladim osobama (od 18 do 30 godina) da volontiraju u drugoj zemlji tokom određenog vremenskog perioda (obično između 2 i 12 meseci).

Ovaj program osim što koristi lokalnim zajednicama, čini i da volonteri steknu nova znanja, veštine, nauče novi jezik i upoznaju nove kulture radeći na projektima iz oblasti kao što su: zaštita životne sredine, umetnost, kultura, aktivnosti sa decom, sportske aktivnosti i slično. EVS volonteru/ki obezbeđuje smeštaj (stan i hranu), osiguranje i džeparac .Sve obuke volontera su besplatne, a putni troškovi i eventualni troškovi vize u potpunosti refundirani.

Osnovne informacije o ovom EVS projektu:

Mesto: Malaga, Španija

Početak projekta: 7. septembar 2018. godine

Kraj projekta: 7.avgust  2019. godine

Vreme trajanja projekta: 11 meseci

Broj volontera: 2

Rok za prijavu: 16. mart 2018. godine

Biće uzete u razmatranje isključivo ozbiljne i motivisane prijave!

Informacije o fondaciji Alonso Kihano:

Neprofitna privatna i nezavisna institucija čiji cilj je da doprinese razvoju ljudi kroz promociju kulturnih  i obrazovnih inicijativa, naročito ljubitelja pisane reči.

Šta se nudi volonterima:

-Besplatne časovi španskog jezika

-Novo iskustvo u mnoštvu drugačijih veština korisnih za njihovu buduću karijeru.

-Program postavlja izazove pred volontere, omogućava im da prošire vidike upoznajući mlade koje dolaze iz najrazličitijih delova sveta.

-Bezbedno i udobno radno okruženje sa svim neophodnim resursima

-Volontiranje u bolnici za majku i dete, u okviru projekta  „Ozdravi uz knjige“ (Get better with books), gde se od volontera očekuje da posećuje sobe dece i pozajmljuje im knjige uz pratnju osobe odgovorne za taj deo posla

-Podrška i saradnja u programu „Španski za imigrante“

-Razvrstavanje  digitalnog i štampanog materijala (knjiga, časopisi, enciklopedije…)

-U projektu „Knjige za sve“ (Books for the World)  zadatak volontera je da raspoređuje knjige za slanje kao i da pomogne u pakovanju istih.

-Pomoć u održavanju internet stranice  Fondacije: upravljanje e-mail poštom, pregled teksova i fotografija na stranici…

-Saradnja u projektu „Male biblioteke Alonsko Kihano“ (Mini liraries Alonso Quijano): podrazumeva odabir i raspoređivanje doniranih knjiga; rad sa paketima iz drugih biblioteka

Volonteri će uvek imati na raspolaganju pomoć  osoblja

Smeštaj, hrana i džeparac:

Program uključuje: obezbeđen smeštaj, novac za hranu (150 evra mesečno),pokrivene putne troškove tj. avionsku kart, gradski prevoz (ukoliko je potrebno) i džeparac (150 evra mesečno).

Način prijave:

Svi zainteresovani neka popune sledeći obrazac gde će  uvrstiti CV, motivaciono pismo i svoju fotografiju. Izabrani kandidati biće pozvani na intervju preko Skajpa između 28. i 30. marta 2018. godine.

Pri aplikaciji potrebno je navesti vašu sending organizaciju, sa kojom je potrebno stupiti u konktakt pre samog apliciranja. Ovo su neke od sending organizacija koje šalju volontere na EVS u inostranstvo.

Više o ovom EVS projektu pročitajte ovde.

Više o Fondaciji Alonso Kihano pročitajte ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *