Concha Buika u Sava centru 28. novembra

      Nema komentara na Concha Buika u Sava centru 28. novembra

Čuvena španska “vorld mjuzik“ pevačica Konča Buika održaće koncert 28. novembra u Sava centru u Beogradu, u okviru svetske turneje povodom aktuelnog albuma “Vivir Sin Miedo”.

Concha Buika, 28. novembar u 20:30h u Sava centru

                                                           Concha Buika, 28. novembra u 20:30h u Sava centru

“Kraljica flamenka” Konča Buika održaće koncert 28. novembra u Sava centru u Beogradu, u okviru svetske turneje na kojoj predstavlja prošlogodišnji album Vivir sin miedo (“Živeti bez straha”). Konči će ovo biti drugi koncert u srpskoj prestonici, gde je pre tri godine nastupilatakođe u Sava centru. Zahvaljujući svom specifičnom glasu i harizmi, Konča je postala jedna od najistaknutijih španskih svetskih mjuzik pevačica.

Rođena kao María Concepción Balboa u Palma de Majorki kao dete afričkih roditelja, Buika je postala vremenom jedna od najistaknutijih vorld mjuzik umetnika, zahvaljujući specifičnom glasu, harizmi i njenoj pojavi.

Buika je do sada sarađivala sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anoushka Shankar, Seal, Nelly Furtado, Pat Metheny i dzez pijanistkinja Chick Corea, a među najupečatljivijima je rad sa španskim režiserom Pablom Almodovarom na filmu “La Piel Que Habito” (Koža u kojoj Concha Buika u Sava centru 2013. godineživim)

Na poslednjem albumu “Vivir Sin Miedo” (Živeti bez straha 2015) zanimljivo je da Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku. Tamnoputa “Kraljica flamenka” autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga, flamenko,R&B, afrobit i gospel. Počevši od 2005. godine, Konča Buika je nizala albume: „Buika“, „Mi Niña Lola“, „Niña de Fuego“, Zatim je bila nagrađena Gremijem za album „El Último Trago“.

Jednom prilikom izjavila je – „Izuzetno poštujem binu, cak i ako je ta bina u kuhinji vaše mame, za mene je to najbolja pozornica na svetu, jer nju magičnom ne čini prostor, već ljudi. Svaki put kad otvorim usta da zapevam nekome ko želi da me čuje, to je za mene magična stvar.“

 

Izbor: blic.rs/kultura

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *