Info dan o EVS programima (Evropski Volonterski Servis)

Informativna sekcija ¿Qué Pasa? organizuje Info dan o EVS programima 24. oktobra u 19h u BISC klubu (Uzun Mirkova 3). Pridruži nam se i saznaj nešto više o mogu?nostima za mlade kao što su EVS, omladinske razmene i treninzi finansirani od strane Erasmus+ programa.

Da li te zanima da u?iš i razvijaš se u Španiji, Portugalu, Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji u Evropi a u isto vreme doprineseš lokalnoj zajednici i upoznaš nove kulture, kroz projekte finansirane od strane Evropske Komisije? 🙂

Informativna sekcija ¿Qué Pasa? te poziva na Info dan o  Erasmus + mogu?nostiminfo-dan-1234a za mlade, na kome ?e biti re?i o EVS-u (Evropskom Volonterskom Servisu) kao  i ostalim projektima (omladinski treninzi i razmene) koji su finansirani od strane Evropske Unije, kroz program Erasmus +.

Info dan ?e se održati 24. oktobra od 19 ?asova u BISC klubu na adresi Uzun Mirkova 3.

Program ?e vam predstaviti Jovana Divac, koordinator Erasmus+ projekata u Vega omladinskom centru i bivši EVS volonter, kao i Marija Radalj i Ana Mijatovi?, koordinatori QP i u?esnice omladinskih razmena.

Do?ite da saznate šta je ta?no EVS, kako da prona?ete projekte i aplicirate na iste kao i da ?ujete nezaboravno iskustvo svih onih koji su imali priliku da nekoliko meseci provedu volontiraju?i u inostranstvu!! 🙂

Šta je EVS?

Evropski volonterski servis (European Voluntary Service, EVS) jedan je od segmenata programa Erasmus+ MLADI, koji je 2014. godine zamenio program Mladi u akciji. Jedan od ciljeva je da omogu?i mladim osobama (od 18 do 30 godina) da volontiraju u drugoj zemlji tokom odre?enog vremenskog perioda (obi?no izme?u 2 i 12 meseci). Ovaj program osim što koristi lokalnim zajednicama, ?ini i da volonteri steknu nova znanja, veštine, nau?e novi jezik i upoznaju nove kulture rade?i na projektima iz oblasti kao što su: zaštita životne sredine, umetnost, kultura, aktivnosti sa decom, sportske aktivnosti i sli?no. EVS volonteru/ki obezbe?uje smeštaj (stan i hranu), osiguranje i džeparac. Sve obuke volontera su besplatne, a putni troškovi i eventualni troškovi vize refundirani.

Ukoliko želite da se raspitate o aktuelnim mogu?nostima za mlade kao i da ?ujete iskustva mladih iz prve ruke, pridružite nam se!

Zbog ograni?enog broja mesta prijave su obavezne i vrše se popunjavanjem ovog kratkog formulara do 24. oktobra u 12h!

Vidimo se!