Konkurs za volontiranje u Španiji na EVS programu u mestu Kalaora

Organizacija „Consejo de la Joventud Comercial de Calahorra“ raspisala je konkurs za volontiranje u gradiću Calahorra u periodu od početka februara do kraja novembra 2017. godine. Prijave su otvorene do 22. septembra.

Šta je EVS?

Evropski volonterski servis (European Voluntary Service, EVS) jedan je od segmenata programa Mladi u akciji (Youth in action) Evropske komisije, kome je u cilju da omogući mladim osobama (od 18 do 30 godina) da volontiraju u drugoj zemlji tokom određenog vremenskog perioda (obično između 2 i 12 meseci).

Ovaj program osim što koristi lokalnim zajednicama, čini i da volonteri steknu nova znanja, veštine, nauče novi jezik i upoznaju nove kulture radeći na projektima iz oblasti kao što su: zaštita životne sredine, umetnost, kultura, aktivnosti sa decom, sportske aktivnosti i slično. EVS volonteru/ki obezbeđuje smeštaj (stan i hranu), osiguranje i džeparac .Sve obuke volontera su besplatne, a putni troškovi i eventualni troškovi vize u potpunosti refundirani.

Opšti podaci projekta:

  • Mesto: Calahorra, Španija
  • Početak programa: 1. februar 2017. godine
  • Kraj programa: 30. novembar2017. godine                                          
  • Vreme trajanja: 7 meseci
  • Broj potrebnih volontera: 2
  • Rok za prijavu: 22. septembar 2016. godine

Glavnii cilj EVS volontera jeste da sa aktivnim članovima organizacije učestvuje u promociji volonterskog rada kao faktora promene i društvenog napretka među španskom omladinom, što podrazumeva:
Informisanje mladih ljudi koji žele da učestvuju u programima razmene (kako kratkoročnim tako i dugoročnim) ili bilo kojim drugim međunarodnim programima kao što su EVS programi.
Učestvovanje u procesu slanja i primanja volontera na međunarodne volonterske kampove.
Učestvovanje u radu lokalne grupe.
Organizovanje obuka za volontere
Saradnja sa timom za odnose sa javnošću u održavanju sajta, kalendara i sl.
Od volontera se očekuje da radi pet dana u nedelji po šest sati.

Ukoliko želite da bude EVS volonter u ovoj organizaciji pošaljite svoj CV i motivaciono pismo na e-mail adresu: sve@consejojuventudcalahorra.com

Za više informacija posetite zvaničan sajt organizacije, a više o projektu saznjate na ovom linku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *