Praksa u italijanskom mestu Marano di Napoli

Ovog leta imaš priliku da provedeš šest nedelja u mestu Marano di Napoli, stacioniranom nekoliko kilometara pored Napulja u Italiji. Praksa obuhvata predavanje engleskog i španskog jezika u školi Papa Luciani, u okviru projekta Cultural Summer.

Napulj-Global-Citizen

Global Citizen program ti omogućava da budeš globalni volonter, radiš na društveno-odgovornom projektu tokom 6 nedelja, upoznaš mnoštvo ljudi iz drugih zemalja i proširiš svoje vidike. Praksa ti pruža priliku da razviješ kod sebe lidera promena koji je u svakome od nas, a u tome će ti pomoći mnogobrojni studenti sa kojima ćeš zajedno raditi na svom ličnom i profesionalnom razvoju, ali i na razvoju zajednice.
AIESEC u Italiji traži ozbiljne i proaktivne praktikante, koji su fleksibilni, avanturistički nastrojeni, žele da uče nove stvari, ali i da svoje znanje prenesu drugima. Ako voliš da radiš sa decom i želiš njima da ulepšaš leto i upoznaš ih sa srpskom kulturom, nastavi da čitaš.

Šta te očekuje na praksi

Zajedno sa profesorom iz određene škole, spremićeš svoj plan i program tokom tih 6 nedelja, gde će ti profesor pomoći svojim savetima i prisustvom na nekim časovima. Kada dođeš u Napulj, čeka te Incoming Preparation Seminar koji će te pripremiti za sve kulturne šokove koje ćeš doživeti, njihove običaje, mesta koja treba obići i još mnogo toga. Tamo nećeš biti jedini, očekuje te još mnogo praktikanata koji će raditi na istom ili na drugim projektima u Napulju, zato ćeš se nakon prakse u Srbiju vratiti sa mnoštvom prijatelja iz drugih zemalja.

Radno vreme je od 10 do 16 časova od ponedeljka do petka, a vikendi su slobodni za putovanja i obilaske gradova. Zajedno sa drugim praktikantima, imaćeš obezbeđen smeštaj u stanu za praktikante ili u domu italijanske porodice tokom 6 nedelja. Takođe, učestvovaćeš u događajima koje organizuje AIESEC u Italiji, kako bi širio našu kulturu i tradiciju – zato pripremi našu zastavu i vedri duh.

Potrebna znanja za ovu praksu

  • Poznavanje engleskog i španskog jezika;
  • Team management.

Prijava

Ako želiš da se prijaviš za ovu praksu, ili pogledaš koje su još aktuelne prakse u drugim zemljama, uloguj se na AIESEC opportunities sajtu, i bićeš kontaktiran u roku od 48 sati. Naravno, prijava i pretraga praksi se ne plaća, već se pred sam polazak plaća učešće od 9.000 dinara.

Više informacija o AIESEC-u i programu Global citizen možeš pronaći na ovoj stranici.

Izvor: beleske.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *