Havijer Bardem

Нема коментара на Havijer Bardem

Havijer Bardem je jedan od trenutno najpoznatijih španskih glumaca. Ovaj proslavljeni Španac dobitnik je mnogih nagrada, me?u kojima je i Oskar, a svoju karijeru zapo?eo je sa samo šest godina. Stidljiv je, nema voza?ku dozvolu i obožava Al Pa?ina ms office 한글판 무료 다운로드. Havijer je u sre?nom braku sa Penelope Kruz, sa kojom ima i dvoje dece.

Jamon-Jamon-staring-Pen-l-011

Jamón, jamón (1992) sa Penelope Kruz

Havijer Bardem ro?en je 1. marta 1969. godine u gradu Las Palmas de Gran Kanarija. Poti?e iz izrazito filmske porodice – majka, baka, deka, brat i sestra su glumci, a on sam je ne?ak reditelja i scenarista Download 1 minute strong health. Ve? sa šest godina se pojavio u mini-seriji ,,Pikaro’’ (El Pícaro). Glumio je u još nekoliko tv-serija i bio ?lan pozorišne trupe. Me?utim, Havijer nije oduvek znao da ?e gluma biti njegov poziv. Kao mladi? bavio se ragbijem, bio je ?lan Nacionalnog tima. Poha?ao je i umetni?ku školu jer je bio veoma zainteresovan za slikanje, ali kako je uvideo da nikada ne?e postati veliki umetnik, radio je mnoštvo razli?itih poslova, nakon ?ega se vratio glumi Han Young Translator.

EAT-articleLarge

Eat Pray Love (2010) sa Džulijom Roberts

Uloga kojom zapo?inje svoju gluma?ku karijeru jeste lik frajera Raula u filmu ,,Šunka, šunka’’ (Jamón, jamón, 1992). Partnerka u tom filmu mu je Penelope Kruz, njegova budu?a žena. Kao veoma talentovan španski glumac, sara?ivao je sa velikim Almodovarom, konkretno u filmovima ,,Visoke potpetice’’ (Tacones lejanos, 1991) i ,,Živo meso’’ (Carne trémula, 1997) 도라에몽 극장판 더빙 다운로드. Havijer se na svetsku scenu probija tek 2000. godine, i to ulogom u filmu ’’Pre nego što padne no?’’, gde je tuma?io lik kubanskog pesnika homoseksualca – Reinalda Arenasa. Taj lik mu je doneo nominaciju za Oskara. Ovu prestižnu nagradu, ta?nije Oskara za najbolju sporednu ulogu,  primi?e sedam godina kasnije, ulogom u filmu ,,Nema zemlje za starce’’(No es país para viejos, 2007) 크롬 으로 네이버 동영상 다운로드. Bardem je dobitnik mnogih nagrada, od kojih je, pored Oskara, važnije spomenuti Gojinu nagradu, Zlatni globus i Venecijanski filmski festival. Od poznatijih filmova novijeg doba tu su ,,Ljubav u doba kolere’’(El amor en los tiempos del cólera, 2007), ,,Ljubav u Barseloni’’ (Vicky Cristina Barcelona, 2008), ,,Jedi, moli, voli’’ (Come, reza, ama, 2010), itd.

elmaradentroimage

Mar adentro (2004)

Kriti?ari ?esto isti?u Bardemovu ,,kameleonsku’’ sposobnost da se uživi u lik koji tuma?i 영화 패션왕 다운로드. Havijer ima obi?aj da odbija uloge, ili, pak, izbegava da ponovo igra isti tip li?nosti. On je veliki zagovornik borbe protiv celebrity kulture. Aktuelne filmske nagrade i festivale ne doživljava kao presudne, jer smatra da je to samo zlatni predmet na polici koji služi promociji, a ne odre?uje kvalitet glume 심슨 영어 다운로드. Za sebe kaže da je vrlo stidljiv i ne voli da govori o svom privatnom životu, osim da istakne kako je u sre?nom braku sa poznatom glumicom Penelope Kruz.

74c2a341f3a84494d2fd8d8a3dcdb13f_large

Vicky Cristina Barcelona (2008) sa Skarlet Johanson

Zanimljivosti o Havijeru Bardemu:

• Nema voza?ku dozvolu 나 혼자만 레벨업 텍스트본 다운로드.
  • Njegova porodica poseduje restoran u Španiji koji se zove La Bardemcilla.
  • Dobio je prednost nad Džonijem Depom u izboru za glavnu ulogu u filmu ,,Ljubav u doba kolere’’.
  • Pre nekoliko godina ga je stranac u diskoteci pitao za ime. Nakon što je Havijer odgovorio, stranac ga je iznenada udario i razbio mu nos.
  • Za ulogu Reinalda Arenasa, savladao je ne samo kubanski španski, ve 릭 앤 모티 다운로드? je u?io da govori engleski sa kubanskim akcentom. Tako?e morao je da smrša 13kg.
  • Bio je ?lan žirija na Kanskom festivalu 2005. godine.
  • Provodio je po 4-5 ?asova u šminkanju, kako bi izgledao starije, za film ,,More u nama’’(Mar adentro, 2004).

Interesantni izjave Havijera Bardema:

,,Ne postoji dobra strana popularnosti.’’

,,Želim da glumim zato što ne znam da radim ništa drugo.’’

,,Moja istina, ono u šta ja verujem, je da ne postoje odgovori, i ako ih tražite, bolje pažljivo izaberite pitanje.’’

,,Ja sam oduvek govorio da ne verujem u Boga, ve Honeyfamily? u Al Pa?ina.’’

,,Srednja i radni?ka klasa pla?aju dug koji je stvorilo finansijsko tržište.’’

,,Ne zovite me glumcem. Ja sam samo radnik. Ja sam zabavlja?. Nemojte re?i da je ono što ja radim umetnost.’’

,,Dobra stvar kod bavljenja glumom, dar koji je pužen glumcu, jeste to da ste prelepo prisiljeni da vidite svet drugim o?ima.’’