Zakopano ogledalo – potraga za identitetom

Nema komentara na Zakopano ogledalo – potraga za identitetom

Društvo hispanista organizuje doga?aj u okviru projekta Balkanski hronopiji 21. decembra u 13:15 na Filološkom fakultetu (Sala 126, prvi sprat).

12376064_975520149194700_6028080438335044930_n
Ovaj put se bavimo pitanjem identiteta i stalnom potragom za njim. U tom smislu, predstavi?emo dokumentarni televizijski serijal i knjigu “El Espejo Enterrado” Karlosa Fuentesa, a zatim ?emo kroz razgovor sa gostima pokušati da odgovorimo da li je i zašto važna potraga za identitetom, kako se ona odvija u Latinskoj Americi, a kako kod nas. Upozna?emo, analizirati i diskutovati o serijalu i knjizi, o važnosti potrage za identitetom, sa posebnim osvrtom na Latinsku Ameriku. Upita?emo se i kakva je situacija u Srbiji po ovom pitanju i da li je i zašto važno redefinisanje kulturnog identiteta Srbije. Da li je otkopavanje ogledala oblik „subverzivnog, stvarala?kog delovanja“ kojim možemo transformisati stvarnost i sebe same?

Prisutnima ?e se najpre obratiti ambasador Meksika, NJ.E. Hose Evarista Ramon Šilotl, a zatim ?emo otvoriti panel diskusiju.

Panelisti:
Prof. dr Dalibor Soldati?, profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu;
Prof. dr Dejan Mihailovi?, redovni profesor i istraživa? na Tehnološkom Institutu Monterej u gradu Meksiku;
Bojana Kova?evi? Petrovi?, asistentkinja za užu nau?nu oblast Romanistika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i doktorantkinja Filološkog fakulteta u Beogradu.

Moderatorka: Jelena Spasojevi?

Epizode mini serije su na španskom jeziku uz titlove na srpskom jeziku.
Ovu aktivnost podržala je Ambasada Meksika.

Projekat Balkanski hronopiji zapo?et je 2013. godine. Primarni cilj ovog projekta jeste da doma?oj javnosti u najširem smislu ukaže na politi?ko, društveno, obrazovno i kulturno bogatstvo Latinske Amerike koja se pojavljuje kao mogu?a inspiracija u potrazi za odgovorima i na lokalne dileme. Cilj je, tako?e, bu?enje akademske javnosti u Srbiji i ukazivanje na važnost razvijanja kriti?kog mišljenja, multidisciplinarnog pristupa u obrazovanju i aktivisti?kih stavova i delovanja. Želi i da doprinese širenju svesti o zna?aju i neophodnosti akademskog i stru?nog bavljenja Latinskom Amerikom u našoj zemlji.