Stipendije za nadarene studente

      Nema komentara na Stipendije za nadarene studente

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima u Republici Srbiji za školsku 2015/16. godinu.

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene studente, u skladu sa zakonom, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, počev od treće godine studija, odnosno sa ostvarenih 120 ESP bodova (osnovne akademske studije, master akademske studije i doktorske akademske studije), koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji tokom studiranja ostvare prosečnu ocenu najmanje 9,00, koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i koji su u kontinuitetu upisivali godine studiranja na teret budžeta Republike Srbije.

Kandidat za dobijanje stipendije za izuzetno nadarene učenike, odnosno studente, podnosi prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, preporučenom poštom ili neposredno preko pisarnice Republičkih organa, ul. Nemanjina 22-26, Beograd, sa naznakom: “Konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima u Republici Srbiji za školsku 2015/2016. godinu“.

Prijave za stipendiju sa potrebnom dokumentacijom podnose se od 01.10. do 01.11.2015. godine.

Obrazac prijave za konkurs se nalazi na vebsajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , a može se preuzeti i u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zahumska 14, kancelarija 210.

Više informacija i konkursu možete pronaći na sajtu Ministarstva na sledećem linku.

Izvor: Studentski život

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *