Pričaonica Metodičke sekcije „Koliko je teško biti profesor?“

Nakon određene pauze i uspešno organizovane pričaonice/radionice u decembru 2014. godine posle koje je i osvežen tim, Metodička sekcija Društva hispanista u 2015. godini nastavlja da radi punom parom.

Koliko je teško biti profesor?

Pričaonica će se održati u ponedeljak, 30. marta, od 20h, u svečanoj sali Instituta Servantes. Broj mesta je ograničen, stoga je potrebno prijaviti se na metodicka@drustvohispanista.rs, najkasnije do 29. marta, i u mejlu navesti svoje ime i prezime, kontakt mejl i studijsku grupu.

Metodička sekcija Društva hispanista osnovana je sa ciljem promovisanja španskog jezika, unapređenja nastave španskog jezika kroz kreativne metode, kao i sa ciljem uvođenja španskog u osnovne i srednje škole. Plan Metodičke sekcije je da u ovom semestru napravi seriju radionica/pričaonica kako bi studente, koji bi želeli u budućnosti da budu profesori španskog jezika, uvela u svet ovog poziva.

Tokom pričaonice Koliko je teško biti profesor? studenti će moći iz prve ruke da saznaju iskustva rada u osnovnoj i srednjoj školi, na fakultetu, kao i u privatnoj školi jezika. Gošće će biti Brankica Srdić (OŠ Svetozar Marković), Nevena Milev (VII beogradska gimnazija), Andrea Radosavljević (Obrazovni centar Esperanto) i Ana Srećković (lektorka na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu). Pričaonicu će voditi praktikantkinje metodičke sekcije Jelena Carević i Jovana Divac.

Studenti svih studijskih grupa će imati priliku da čuju o realnim prednostima i manama posla profesora stranog jezika, da pitaju sve što ih zanima u vezi sa radom u određenoj ustanovi i pokušaju da reše sve ostale nedoumice koje se tiču ove profesije zajedno sa profesorima koji imaju višegodišnje iskustvo.

Jedan od ciljeva ove pričaonice Metodičke sekcije je i da sazna šta bi studenti želeli da im sekcija u budućnosti pruži, koje veštine vezane za ovaj posao bi da usavrše, te upotpune znanje stečeno tokom studija itd.