Projekat „Slušam, dakle čitam“

Na inicijativu profesorke Jasne Stojanovi?, Katedra za iberijske studije Filološkog fakulteta u saradnji sa Savezom slepih Srbije pokre?e projekat pod nazivom „Slušam, dakle ?itam“ Download bootcamp driver. Cilj projekta je oboga?ivanje fonoteke Saveza delima iz španske, hispanoameri?ke, portugalske i katalonske književnosti (u prevodu), a prvenstveno knjigama koje ulaze u preporu?enu lektiru i literaturu tokom studija hispanistike uci 다운로드.

Ideja za projekat delom je potekla na osnovu fonoteke Virtuelne biblioteke „Migel de Servantes“ koja sadrži audio zapise nekih od najzna?ajnijih dela književnosti na španskom jeziku Entertainer.

Planirano je da se volonteri od juna do oktobra meseca, kroz obuku u studiju Saveza slepih Srbije, upoznaju sa specifi?nostima snimanja audio knjiga za slepa i slabovida lica easy printer manager. Obuka ?e se održavati u manjim grupama po rasporedu koji se uklapa u njihove obaveze i mogu?nosti Saveza. Nakon toga ?e, od oktobra, otpo?eti individualno snimanje zvu?nog zapisa u prostorijama Saveza amos 18. Mogu?e je i snimanje na daljinu, van prostorija Saveza u slu?aju da volonteri imaju neophodne tehni?ke uslove.

U prvoj fazi projekta planirano je snimanje preporu?ene lektire i literature iz španske i hispanoameri?ke književnosti sa osnovnih i master studija Photoshop fonts. Ukoliko projekat dâ pozitivne rezultate i bude interesovanja studenata, planirano je da se u nastavku spisak snimljenih dela proširi. Studenti ne?e biti ograni?eni samo na jednu knjigu, ve 와스프 다운로드? ?e u skladu sa sopstvenim interesovanjima i mogu?nostima, biti u prilici da snime i više njih.

Nakon završetka ovog projekta studenti ?e dobiti odre?eni sertifikat kao vid zahvalnice za u?eš?e u ovoj akciji 이토록 아름다웠음을 mp3 다운로드.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 31. maja, slanjem mejla profesorki dr Jasni Stojanovi?, koja je ujedno i koordinatorka ovog projekta Stone Age Glow.

Poziv za volontere upu?en je prvenstveno studentima hispanistike, ali i svim studentima koji u?e španski, katalonski ili portugalski jezik, kao i svim zainteresovanim pojedincima ubuntu 18.04.

U slu?aju da imate dodatnih pitanja u vezi sa projektom uopšte, tako?e se možete obratiti profesorki.

2 thoughts on “Projekat „Slušam, dakle čitam“

1. ¿Qué pasa? Post author

Draga Nina, slažemo se da je projekat sjajan. 🙂
      U članku si verovatno i videla da se možeš priključiti do 31. maja.

Veliki pozdrav!
      Tim ¿Qué pasa?