Hispanski ponedeljak posvećen Gabrijelu Garsiji Markesu

Društvo hispanista ve? tri meseca organizuje hispanski ponedeljak na svake dve nedelje u Mikser House-u. ?etvrti po redu bi?e posve?en nedavno preminulom Gabrijelu Garsiji Markesu. Razgovor o njegovom životu i delu održa?e se u ponedeljak, 12. maja u 18:30.

autorska prava:  Creative Commons Attribution-Share Alike

Autorska prava: Creative Commons Attribution-Share Alike

Veliki kolumbijski pisac i nobelovac Gabrijel Garsija Markes, napustio nas je 17. aprila ove godine. Društvo hispanista ?e dati omaž ovom književnom magu u okviru hispanskog ponedeljka razgovorom o njegovom životu.

U?esnice razgovora su Silvija Monros Stojakovi?(prevoditeljka i književnica) i Ksenija Vulovi? (asistentkinja na Katedri za iberijske studije). Preko skajpa ?e se pridružiti i Dejan Mihajlovi? (profesor na Tehnološkom institutu u Montereju) koji se u više navrata sreo sa ?uvenim piscem. Zajedno ?emo se prisetiti kakav je trag Markes ostavio na našim prostorima, šta je to što ga je izdvajalo, zbog ?ega mu se toliko divimo i uživamo u njegovim delima.

Ukoliko ste imali prilike da uživate u delima ovog sjajnog pisca, pridružite nam se u ponedeljak, 12. maja u 18:30 u prostorijama Mikser House-a.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

Do tada, pogledajte govor koji je Markes održao povodom dobijanja Nobelove nagrade.