Hispanski ponedeljak posvećen Gabrijelu Garsiji Markesu

Društvo hispanista već tri meseca organizuje hispanski ponedeljak na svake dve nedelje u Mikser House-u. Četvrti po redu biće posvećen nedavno preminulom Gabrijelu Garsiji Markesu. Razgovor o njegovom životu i delu održaće se u ponedeljak, 12. maja u 18:30.

autorska prava:  Creative Commons Attribution-Share Alike

Autorska prava: Creative Commons Attribution-Share Alike

Veliki kolumbijski pisac i nobelovac Gabrijel Garsija Markes, napustio nas je 17. aprila ove godine. Društvo hispanista će dati omaž ovom književnom magu u okviru hispanskog ponedeljka razgovorom o njegovom životu.

Učesnice razgovora su Silvija Monros Stojaković(prevoditeljka i književnica) i Ksenija Vulović (asistentkinja na Katedri za iberijske studije). Preko skajpa će se pridružiti i Dejan Mihajlović (profesor na Tehnološkom institutu u Montereju) koji se u više navrata sreo sa čuvenim piscem. Zajedno ćemo se prisetiti kakav je trag Markes ostavio na našim prostorima, šta je to što ga je izdvajalo, zbog čega mu se toliko divimo i uživamo u njegovim delima.

Ukoliko ste imali prilike da uživate u delima ovog sjajnog pisca, pridružite nam se u ponedeljak, 12. maja u 18:30 u prostorijama Mikser House-a.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

Do tada, pogledajte govor koji je Markes održao povodom dobijanja Nobelove nagrade.