Filmski festival BOSIFEST

Nema komentara na Filmski festival BOSIFEST

Hendi centar Koloseum po peti put organizuje BOSIFEST – Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom od 2. do 4. juna  u Domu omladine. Festival se ove godine održava pod sloganom „Moć vizuelne komunikacije“.

BOSI6(1)

U okviru takmičarskog i revijalnog dela publika će moći da pogleda filmove čiji su autori osobe sa invaliditetom ili koji se bave životom osoba sa invaliditetom. BOSIFEST nije festival za osobe sa invaliditetom već festival od osoba sa invaliditetom za sve ljubitelje filma, koji svim posetiocima priređuju posebne trenutke. Kroz filmove koji se prikazuju na BOSIFEST-u publika ima priliku da se upozna sa drugačijim kulturama, običajima, društvenim okolnostima i najrazličitijim životnim pričama.

Ove godine na konkurs je pristigao rekordan broj filmova, više od 100 filmova iz svih krajeva sveta. Možete pogledati filmove iz Španije, Italije, Velike Britanije, Francuske, Izraela i još mnogo drugih zemalja. Kompletan program festivala možete pogledati na ovom linku.

U žiriju ovogodišnjeg BOSIFEST-a su Miloš Paramentić, dugodišnji direktor Direkcije FEST-a, Sandra Perović, novinarka RTS-a i glumica Lena Bogdanović. Oni će dodeliti nagrade za najbolji scenario, režiju i GRAND PRIX BOSIFEST 2014. godine.

Organizatorski tim festivala, takođe, poziva sve zainteresovane da se prijave za volontiranje. Potrebni su volonteri sa znanjem stranih jezika, koji bi pomogli stranim gostima da se snađu tokom boravka u Srbiji i sa njima da budu na već organizovanim aktivnostima poput obilaska Beograda i slično. Svi zainteresovani treba da se u što kraćem roku jave direktoru festivala, Darku Iviću na telefon 063 22 10 49.

Više o ideji i značaju festivala možete pročitati na zvaničnom sajtu: http://bosifest.rs/

Izvor:www.bosifest.rs