Filmski festival BOSIFEST

Nema komentara na Filmski festival BOSIFEST

Hendi centar Koloseum po peti put organizuje BOSIFEST – Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom od 2. do 4. juna  u Domu omladine. Festival se ove godine održava pod sloganom „Mo? vizuelne komunikacije“.

BOSI6(1)

U okviru takmi?arskog i revijalnog dela publika ?e mo?i da pogleda filmove ?iji su autori osobe sa invaliditetom ili koji se bave životom osoba sa invaliditetom. BOSIFEST nije festival za osobe sa invaliditetom ve? festival od osoba sa invaliditetom za sve ljubitelje filma, koji svim posetiocima prire?uju posebne trenutke. Kroz filmove koji se prikazuju na BOSIFEST-u publika ima priliku da se upozna sa druga?ijim kulturama, obi?ajima, društvenim okolnostima i najrazli?itijim životnim pri?ama.

Ove godine na konkurs je pristigao rekordan broj filmova, više od 100 filmova iz svih krajeva sveta. Možete pogledati filmove iz Španije, Italije, Velike Britanije, Francuske, Izraela i još mnogo drugih zemalja. Kompletan program festivala možete pogledati na ovom linku.

U žiriju ovogodišnjeg BOSIFEST-a su Miloš Paramenti?, dugodišnji direktor Direkcije FEST-a, Sandra Perovi?, novinarka RTS-a i glumica Lena Bogdanovi?. Oni ?e dodeliti nagrade za najbolji scenario, režiju i GRAND PRIX BOSIFEST 2014. godine.

Organizatorski tim festivala, tako?e, poziva sve zainteresovane da se prijave za volontiranje. Potrebni su volonteri sa znanjem stranih jezika, koji bi pomogli stranim gostima da se sna?u tokom boravka u Srbiji i sa njima da budu na ve? organizovanim aktivnostima poput obilaska Beograda i sli?no. Svi zainteresovani treba da se u što kra?em roku jave direktoru festivala, Darku Ivi?u na telefon 063 22 10 49.

Više o ideji i zna?aju festivala možete pro?itati na zvani?nom sajtu: http://bosifest.rs/

Izvor:www.bosifest.rs