Gael Garsija Bernal slavi 35. rođendan

Нема коментара на Gael Garsija Bernal slavi 35. rođendan

Meksi?ki glumac i reditelj veoma je poznat po intrigantnim ulogama koje se kose sa mnogim tabu temama i otvaraju mnoga pitanja današnjice 카카오 무료 다운로드.

Gael Garsija Bernal (Gael García Bernal) ro?en je 30 스마트폰 바이러스 다운로드. novembra 1978. godine u Gvadalahari (Meksiko) i još kao dete našao se u svetu glume. Sa dvanaest godina je prvi put nastupio na televiziji u telenoveli Deda i ja (El abuelo y yo) sa Dijegom Lunom (Diego Luna), koji ?e postati njegov veliki prijatelj i sa kojim ?e glumiti u filmu I ja tebi kevu (Y tu mamá también, 2001) wget 하위 디렉토리 다운로드. Sa 19 godina krenuo je u školu glume u Londonu (Central school of Speech and Drama) i prvi je Meksikanac koji je primljen u ovu prestižnu ustanovu.

Nakon tri godine vra?a se u Meksiko zbog snimanja filma Pasji život (Amores perros, 2000) posle ?ega po?inje da privla?i pažnju javnosti, a zapaženu ulogu imao je i u filmu Zlo?in oca Amara (El crimen del padre Amaro, 2000) u kojoj glumi sveštenika koji se zaljubljuje u šesnaestogodišnju devojku. Nasuprot tome što je ovaj film izazvao veliko interesovanje, krenule su glasine da ?e Garsija Bernal biti ekskomuniciran iz Katoli?ke crkve. Izjavivši da se kulturološki ose?a kao katolik, a duhovno kao agnostik, dao je do znanja da na njega ove pretnje nisu mnogo uticale. Tako je nastavio sa riskantnim i „opasnim“ ulogama kao što je lik ?e Gevare (Che Guevara) u filmu Dnevnik motocikliste (Diarios de motocicleta, 2004) i seksualno zlostavljanog de?aka u Almodovarovom filmu Loše vaspitanje (La mala educación, 2004), dok u filmu Ne (No, 2012) glumi marketing menadžera koji 1988. godine radi na kampanji protiv diktatora Augusta Pino?ea (Augusto Pinochet). Snimao je i filmove na drugim jezicima, od kojih možemo izdvojiti  Kralj (The King, 2005), Nauka o snovima (La Science des rêves, 2006) i Pisma Juliji (Letters to Juliet, 2010).

Tako?e se oprobao i kao režiser 2007. godine u drami Deficit (Déficit), a slede?e godine režirao je Slepilo (Blindness), adaptaciju istoimenog romana Žozea Saramaga  (Ensaio sobre a cegueira)  iz 1995. godine.

Ono što je možda manje poznato jeste da je Garsija Bernal društveno aktivan i da od 2005. godine podržava organizaciju Oksfam (Oxfam) koja se zalaže za ljudska prava i borbu protiv siromaštva. U skladu sa svojim aktivnostima, snimio je dokumentarac Ko je Dajani Kristal? (Who is Dyani Crystal?, 2013) kako bi podigao javnu svest o poteško?ama ilegalnih imigranata iz Centralne Amerike.

Što se njegovog privatnog života ti?e, u braku je sa argentinskom glumicom Dolores Fonsi (Dolores Fonzi) sa kojom ima dvoje dece. Upoznali su se na snimanju filma Privatni životi (Vidas privadas) 2001. godine. Trenutno živi u Buenos Ajresu, Argentini.

Njegova omiljena re?, Querétaro, proglašena je za najlepšu re? u španskom jeziku u izboru sprovedenom u okviru proslave El día E 2011. godine: