Predstavljanje ANTOLOGIJE SAVREMENE ARGENTINSKE PRIPOVETKE

U utorak 17.9 마인 크래프트 다운로드. u 20:00h, u klubu Magistrala kod Doma kulture Studenski grad održa?e se razgovor s Brankom An?i?em. Tema ?e biti posve?ena predstavljanju Antologije savremene argentinske pripovetke i romana Play-back Minecraft Furniture.

U?estvuju: Nenad Šaponja i Branko An?i?.

Branko An?i replay? je pisac, prevodilac i novinar, ro?en je u Beogradu, gde je diplomirao Opštu književnost s teorijom književnosti. Jedan je od pokreta?a ?asopisa Pismo. Od 1990. živi u Buenos Ajresu. Autor je proznih knjiga Posle svirkeLavica liže raneKao iz kablaOvo je istinita pri?aVeli?ina svetaPlay-Back, kao i nekoliko antologija pripovedaka s podru?ja Latinske Amerike. Pisac je mnoštva ogleda o hispanoameri?koj književnosti koju sistematski prevodi.

Borhesova deca, Antologija savremene argentinske pripovetke, obuhvata najzna?ajnije pripoveda?e argentinske književnosti s kraja XX i po?etka XXI veka. Kao šezdesetih i devedesetih godina prošlog veka, argentinska pri?a i danas dominira Latinskom Amerikom. Osim o kvalitetu dvadeset osmoro predstavljenih autora, ovaj izbor svedo?i o književnom odgovoru zemlje rasnih pripoveda?a u nekoliko decenija izme?u poslednjeg intelektualno-revolucionarnog razdoblja XX veka, nasilno okon?anog vojnom diktaturom, i našeg vremena globalizacije, godina previranja i traženja izlaska iz krize u prvoj deceniji novog veka.

Izvor: http://dksg.rs/oneEventDisplay.php?id=2180