Rođendan Gabrijela Garsije Markesa

GABRIEL GARCIA MARQUEZ Za ovog slavnog pisca malo je re?i da je imao zanimljiv život Download alphascan driver. Gabrijel Garsija Markes (Gabriel García Márquez) ro?en je 6.3.1928. godine u Kolumbiji gde je odrastao i završio školovanje. Detinjstvo je proveo sa babom i dedom, za koje kaže  da su najve?im delom odgovorni za nastanak njegovih knjiga 코드 이그나이터 파일 다운로드. Deda mu je bio vojno lice u penziji koji je malom Gabrijelu ?itao re?nike, pokazivao led i usadio mu liberalne ideje. Baka mu je, kao sujeverna žena, ?esto pri?ala o duhovima i natprirodnim bi?ima 몸에 좋은 남자 다운로드.

Me?utim, nakon dedine smrti, sa osam godina odlazi kod roditelja i kre?e u školu 쿼리 분석기 다운로드. U školi, sa trinaest godina, upoznaje svoju budu?u suprugu Mersedes, koja mu obe?ava da ?e se udati za njega kad odrastu i završe školovanje. Tako je i bilo, ?etrnaest godina kasnije Whitney. Upoznaje se sa književnoš?u i delima Kafke, Hemingveja i Foknera koji ga podsti?u na ideju da i on sam napiše svoje prve redove.  Sve to još uvek ostaje na nivou želje, jer je zbog bede morao da se zaposli drunken confession mp3. Nalazi posao kao novinar u novinama El Espectador. U jednom trenutku objavljuje ?lanak koji se kosi sa onim što je vlast želela da prikaže i zataška, što ga dovodi u opasnost i on putuje u Evropu tour report form. U toku tog puta se vratio samo jednom, i to da bi se ven?ao sa ljubavlju iz detinjstva, Mersedes. Jednom prilikom, u Havani upoznaje Fidela Kastra i postaju prijatelji, što je nailazilo na mnogo neodobravanja od strane politi?ara, pogotovo ameri?kih koju su mu, zbog pomaganja Fidelu zabranili ulazak u zemlju do 1971 HancomViewer 2010.

Što se ti?e njegovog književnog stvaralaštva, ono je podjednako bilo uzbudljivo i pratilo je dinamiku Markesovog života Download Champion 30. Doselio se u Meksiko sa ženom i sinovima 1959. Tu su nastala njegova dela. Objavljuje dve knjige:  Pukovniku nema ko da piše i Pogreb velike mame, pre svog najzna?ajnijeg dela Sto godina samo?e. Po?evši da piše ovo delo, preokrenuo je na?in života iPhone 6 ringtones. Kaže da je pušio i do šest kutija cigareta dnevno, i da je danono?no pisao pokušavaju?i da opiše sto godina u životu jedne porodice u izmišljenom mestu Makondo . Sedam generacija zanimljivih li?nosti i doga?aja koji se odlikuju pojavama prikazaniih neobi?nim kao obi?nim i obi?nim kao neobi?nim. Prodao je i nešto imovine kako ne bi morao da radi, ve? piše.cienaños

Sva ta ulaganja su se kasnije isplatila jer je ovaj roman bio prekretnica u njegovom životu, a i u literarnom životu Latinske Amerike. Pojavom dela 1969. godine za?eo je i jedan nov pravac, magi?ni realizam. Potom su usledila slede?a dela: Patrijarhove jeseni, Ljubav u doba kolere (koja je inspirisana ljubavnom pri?om njegovih roditelja), General u lavirintu, Dvanaest hodo?asnika i Ljubav i drugi demoni. Njegovo stvaralaštvo zavredilo je i dobijanje Nobelove nagrade 1982, kao i nagrade Romulo Galjegos. Novcem od Nobelove nagrade kupio je novine Cambio kojma je tiraž naglo porastao posle toga. Iako je imao problema sa boleš?u koja mu je dijagnostifikovana 1999, Markes je napisao još par dela, opet inspirisanih njegovim prijateljstvima, i doga?ajima u životu, kao i memoare. Trenutno živi u Meksiko Sitiju a na današnji dan proslavlja svoj osamdeset i sedmi ro?endan.