Onlajn kursevi – Coursera

Нема коментара на Onlajn kursevi – Coursera

Coursera je onlajn platforma i kompanija koja sara?uje sa vrhunskim svetskim univerzitetima i omogu?ava svima da poha?aju kurseve ovih univerziteta onlajn i besplatno openssh-server. Cilj ove organizacije je da pruži kvalitetno obrazovanje koje je svima dostupno. Ovakav vid u?enja omogu?ava sticanje znanja od najboljih svetskih stru?njaka, u?estvovanje u interaktivnim vežbama, a da pritom sami birate mesto, vreme i dužinu trajanja kursa NovaStorm Download.

Na ovaj na?in možete pristupiti materijalima za u?enje sa 62 univerziteta širom Amerike, Australije, Kanade, a u poslednje vreme pridružuje se sve više univerziteta iz Evrope i Azije 잘난체 폰트 다운로드. Listu univerziteta možete prona?i ovde https://www.coursera.org/universities. Recimo, za studente španskog mogli bi biti korisni programi univerziteta u Barseloni (Universitat Autònoma de Barcelona) ili Meksiku (Universidad Nacional Autónoma de México) 귀멸의칼날 만화책 다운로드.

Courser-u su osnovali Endru Ng i Dafne Koler, profesori sa Stenforda koji su pokrenuli tu platformu nakon što su prošle jeseni podu?avali kompjuterske nauke onlajn, što je privuklo više od 100.000 studenata 강남인강 다운로드. Trenutno je aktivno 2.721.039 korisnika, a ovaj broj se uve?ava svakog minuta.

Kursevi obi?no sadrže kratke video lekcije, nakon kojih kre?e ispitivanje studenata o onome što su upravo u?ili 전민 돌격 다운로드. Ve?inu matemati?kih i nau?nih ispita može da ocenjuje kompjuter, dok studenti sami procenjuju pismene zadatke iz društvenih kurseva. Ovakva predavanja traju izme?u nekoliko nedelja i meseci, a studenti mogu da oforme i grupe za diskusiju i da pomažu jedni drugima 미남이시네요 4회 다운로드. Na kraju kursa dobija se sertifikat koji nema vrednost standardnog sertifikata sa fakulteta, ali može da posluži kao dodatak CV-ju i dokaz da ste poha?ali kurs Ied the 26th dubbing of the theater version.

Materijali za u?enje su dostupni najviše na engleskom jeziku, mada postoje i kursevi na španskom, francuskom, kineskom i italijanskom office 2007 sp3(서비스 팩 3) 다운로드. Kursevi se bave temama iz velikog broja oblasti: Arts, Biology & Life Sciences, Business & Management, CS: Artificial Intelligence, CS: Software Engineering, CS: Systems & Security, CS: Theory, Economics & Finance, Education, Engineering, Food and Nutrition, Health & Society, Humanities, Information, Tech, and Design, Law, Mathematics, Medicine, Music, Film, and Audio, Physical & Earth Sciences, Social Sciences, Statistics and Data Analysis movie Underwear.

Nakon što napravite svoj nalog na Coursera veb stranici, možete poha?ati bilo koji od ponu?enih kurseva, a sva obaveštenja ?ete dobijati na svoju imejl adresu.

Ovakav na?in u?enja je sve popularniji i postoji još dosta programa koji pružaju  mogu?nost za promovisanje obrazovanja bez granica. Upravo na stranici Univerzitetske biblioteke „Svetozar Markovi?“ možete prona?i opšte informacije o onlajn kursevima (massive open online courses) koji su trenutno aktuelni i da bolje upoznate ovaj fenomen koji je sve popularniji u svetu obrazovanja.