Gustavo Adolfo Bécquer

Нема коментара на Gustavo Adolfo Bécquer

Gustavo Adolfo Beker (1836 — 1870) je bio poznati španski pesnik i pripoveda?, jedan od izrazitijih predstavnika romanti?arske struje u Španiji dur 프로그램 다운로드. Ro?en je u Sevilji, u porodici poreklom iz Flandrije. Otac mu je bio poznati seviljanski slikar od koga su i Adolfo i njegov stariji brat Valerijano nasledili talenat za slikanje Pokémon game. Kako su veoma rano izgubili roditelje, morali su dosta mladi da se snalaze za život i stanu na svoje noge. Adolfo se sa osamnaest godina zaputio u Madrid sa namerom da se oproba kao književnik 스내그 잇 다운로드. Na po?etku nije imao mnogo uspeha u tome, pa se bavio novinarstvom i u saradnji sa prijateljem Luisom Garsijom Lunom, radio razne adaptacije dramskih dela uglavnom sa francuskog jezika, pod pseudonimom Adolfo García. Kasnije se vratio u Sevilju na neko vreme zbog bolesti Dreamweaver trial. U tom peoridu je objavio svoju prvu legendu El caudillo de las manos rojas i upoznao Huliju Espin, za koju se smatra da mu je bila inspiracija za neke od njegovih Rimas racing game. Najplodniji period u njegovom stvaralaštvu je bio izme?u 1861. i 1865. godine, kada je napisao ve?inu svojih Legendi, kao i Cartas literarias a una mujer,gde iznosi svoje stavove o poeziji i ljubavi 마음의 소리 다운로드. Period koji je proveo u manastiru Veruela inspirisao ga je da napiše delo Cartas desde mi celda, koje se sastoji od devet književnih pisama,gde nalazimo brojne opise kastiljanskih pejzaža windows photo gallery. Ipak ono po ?emu je najpre poznat i cenjen je zbirka kratkih pesama Rimas, koja je imala odjeka  i u epohi posle njegove smrti, gde su velika imena poput Luisa Sernude, Rafaela Albertija, Garsije Lorke i drugih istaknutih književnika, uvidela njen kvalitet, senzibilitet i ekspresivnost web editor exe.