86 godina od rođenja Toma Žobima

Нема коментара на 86 godina od rođenja Toma Žobima

Antonio Karlos Žobim (Antônio Carlos Jobim), poznatiji kao Tom Žobim, zaslužan je za stvaranje muzi?kog pravca bossa nova Five-finger download. Bio je kompozitor, peva?, gitarista i pijanista.

Ro?en je 25 privacy-i 다운로드. januara 1925. godine u ?etvrti Tižuka, u Riu de Ženeiru. Bio je unuk senatora Žozea Martinsa. On je bio li?ni savetnik i lekar imperatora Pedra II 윈도우8 지뢰찾기 다운로드. Njegov deda je Žobim (Jobim) dodao svom prezimenu kao omaž mestu odakle poti?e njegova porodica.

001669df_medium

Dok je Antonio još uvek bio mali, roditelji su mu se razveli i on se sa majkom i sestrom preselio u ?etvrt Ipanemu pip install. Ovo mesto je kasnije bila ?esta inspiracija u njegovim pesmama. Talenat ovog sjajnog muzi?ara je prvi uvideo njegov o?uh. Svoj prvi klavir je dobio upravo od njega 스퀴즈 다운로드. Pre nego što je postao zapažen kao kompozitor, radio je kao pijanista u no?nim klubovima. Glavni uzor mu je bio Pixinguinha, legenda brazilske moderne muzike iz 1930-ih Download Cultu Show Listen Again. Ugledao se i na francuske kompozitore Claude Debussy i Maurice Ravel, a i džez je imao veliki uticaj na njega. Uglavnom je pisao o ljubavi, sre?i, izdaji i o pripodnim lepotama Brazila orcad viewer 다운로드.

The girl from Ipanema (Garrota de Ipanema), koja se ubraja u najlepše i najpopularnije pesme svih vremena, jedna je od Tomovih kompozicija Rhythm World Fusion Download. Astrud Gilberto je prvi izvo?a? ove pesme, koja je od nje kasnije napravila zvezdu, osvojiivši Grammy za pesmu godine. Žobimove kompozicije su izvodili mnogi poznati muzi?ari kao što su João Gilberto, Amy Winehouse, Ella Fitzgerald, Stan Getz, Frank Sinatra i mnogi drugi 김동률 다운로드.

Prodor na svetskoj muzi?koj sceni je postigao albumom  Getz/Gilberto. Osvojio nekoliko Grammy nagrada za isti webknight 다운로드. Ovaj album, i Žobimova saradnja sa ova dva muzi?ara uopšte, zaslužan je za internacionalizaciju bosa nove.

Umro je 8. decembra 1994. godine od sr?anog udara nakon teške operacije. 3 dana nakon njegove smrti je objavljen je album Antonio Brasileiro, koji je baš pre toga bio završen. Izdavanje ovog albuma tako brzo je bio na?in na koji su njegova deca želela da mu odaju poslednju po?ast.

Frank+Sinatra++Antonio+Carlos+JobimTom Žobim ?e ostati zapam?en kao jedan od najzna?ajnijih kompozitora 20. veka. Na 54. Grammy dodeli 2012. godine mu je dodeljena nagrada za životno delo, a Rio de Ženeiro mu je odao po?ast tako što je ime najve?eg aerodroma Galeão (koji se i spominje u jednoj od Tomovih pesama) promenio u Antônio Carlos Jobim.