Pako de Lusija

Нема коментара на Pako de Lusija

Pako de Lusija ro?en je 21 키샷6 다운로드. decembra 1947. godine u Alhesirasu u Španiji. U karijeri koja traje decenijama, Pako de Lusija  je proneo slavu flamenko muzike širom sveta. Gitaru je po?eo da svira sa šest godina Download the bear player subtitles. Prvo je svirao flamenko zajedno sa drugim izvo?a?ima, sve dok 1967. godine nije izdao svoj prvi solo album. Me?unarodno poznat postaje 1937. kada je objavljena njegova kompozicija Entre dos aguas zbrush 4r7.

Iako je tokom ?itave karijere ostao veran svojim muzi?kim korenima, uvek se trudio da bude originalan i druga?iji: „jednom rukom se držim za tradiciju, a drugom ?eprkam, kopam na drugim mestima, pokušavaju?i da na?em nešto novo što mogu da uvedem u flamenko“, kaže De Lusija.

Sara?ivao je sa gitaristima Džonom Meklaflinom, Alom di Meolom i sa pijanistom ?ikom Korijom, snimao je muziku za filmove, a jedan od najve?ih uspeha u tom miljeu bila je balada Have You Ever Really Loved A Women, duet sa Brajanom Adamsom za film Don Huan de Marko. Snimio je dvadeset sedam studijskih i koncertnih albuma, a me?u njima se isti?u Entre dos Aguas, Almoraima i Friday Night In San Francisco.

Nastupao je u Beogradu ?ak pet puta u okviru raznih festivala, poslednji put u okviru BEMUSA, 18. oktobra 2012. godine.