Preporuka- pročitajte knjigu Mije Koto „Reka zvana vreme, kuća zvana zemlja“

„Um rio chamado tempo, uma casa chamada terra“ – „Reka zvana vreme, ku?a zvana zemlja“ 영화 넥스트 다운로드.

Mija Koto (Mia Couto) nas u ovoj knjizi vodi na novo mesto gde se otkucaji Afrike ose?aju tako snažno da ?ine da nam ono nedostaje, iako nikada ranije nismo tamo bili European map.

Delo koje nas uvodi u poslednjih 50 godina Mozambikanske istorije preko pri?e o ?oveku koji pokušava da prona?e sebe putem upoznavanja svojih korena war thunder 다운로드.

Radnja se zbiva u mestu zvanom „Luar – do – Chão“ koje prolazi kroz period propadanja i bede – kulturalnog, verskog i politi?kog zastoja. Na ovakvoj zagonetnoj lokaciji, gde reka sakuplja se?anja duhova a zemlja pati rastrzana izme?u arhai?nog i modernog, zadatak mladog Marijana (Marianinho) bi?e da se izbori za pri?u koja pored toga što je li?na i porodi?na, u postkolonijalnoj Africi je tako?e politi?ka, pri?a o ljudskoj sudbini.

Autor Mia Koto ro?en je u gradu Beira, drugi po veli?ini u Mazabiku. Tamo je odrasato i školovao se. Bio je sin Portugalskih emigranata koji su se preselili u bivšu portugalsku koloniju 1950ih.

Nekoliko njegovih pesama se izdaju u lokalnim novinama „Noticias de Beira“ (Vesti Beire) kada je imao samo ?etrnaest godina. Tri godine kasnije, 1971., preseljava se u glavni grad Lourenço Marques (danas Maputo) gde upisuje medicinu. U to vreme nastaje politi?ki pokret koji pokušava da zbaci portugalsku vlast.