Dan nezavisnosti Brazila

Нема коментара на Dan nezavisnosti Brazila

Kako je došlo do toga da se obeležava Dan nezavisnosti Brazila 브롤스타즈 색칠공부 도안 다운로드?

Iberijske zemlje odbile su da pruže pomo? Francuskoj u borbi protiv Velike Britanije pc Notepad.
Godine 1808, francuske trupe, sa Napoleonom Bonaparte na ?elu, vrše invaziju nad Portugalom.
Kraljevi Portugala premeštaju njihov sud iz Lisabona u Salvador, prestonica kolonijalnog Brazila 각시탈 8회 다운로드.
Godine 1815, João VI pravi podelu iz koje se formiraju Ujedinjeno kraljevstvo Portugala, Brazila i Algerve, te ovaj postupak omogu?ava Brazilu viši rang i pruža mu izvesnu administrativnu nezavisnost.
Godine 1820, izbija politi?ka revolucija koja forsira monarhe da se vrate u Portugal. Sin portugalskog kralja, Pedro I, poznat kao princ Brazila, ostaje u Salvadoru.
Godine 1821, portugalski odbor zahteva povratak svog princa, kao i povratak Brazila svom bivšem kolonijalnom stanju.
Princ Pedro, pod uticajem brazilskog senata, „Senado da Câmara„, odbija da se vrati 9-og januara 1822. Ovaj dan ?e postati poznat kao „Dia do Fico“ (ficar – ostati).
Godine 1822, 2-og septembra, tokom prin?evog boravka u Sau Paulu, novi dekret iz Lisabona stiže u Rio de Žaneiro. Princeza Maria Leopoldina sastaje se sa savetom ministara i odlu?uje da pošalje pismo svom mužu preporu?uju?i mu da izjavi nezavisnost zemlje. Princ dobija pismo 7-og septembra 1822. i na isti dan, kraj reke Ipiranga, proglašava nezavisnost Brazila, završavaju?i tako 322 godine portugalske dominacije.

O dia da independência“ ili „Sete de Setembro“ postao je nacionalni praznik koji se slavi na ovaj dan svake godine. U Braziliji se odvija vojna parada u prisustvu predsednika u kojoj u?estvuju oko 30.000 gra?ana. Procenjeni troškovi su oko million reala (Reais). Sli?ne parade se održavju u državnim prestonicama i mnogim gradovima širom zemlje.